Rob Jacquet Fotografie

SPOOKY WOODS 

SPOOKY WOODS Geïnspireerd op de film Sleepy Hollow. Een mistig/ duister bos met een creepy model.

Kleding is aanwezig en (eventueel) nepbloed. Er is een afspraak met een model om deze shoot te doen, maar de sessie kan meerdere malen met een ander model gedaan worden. De planning staat voor januari/ februari 2021 tijdens een mistige periode of in de namiddag bij het duister.

Locatie is de zandafgraving bij Westlaren (afrit N34 Zuidlaren).

Foto’s in zwart/ wit of donkere kleuren. Met het model van één kant belicht of vol belicht moeten duidelijk contrasten zichtbaar zijn.

Attributen zijn aanwezig:

• Zombie bruidsjurk

• Lantaarn 

• Grafzerk (karton)

• Twee dolken

• Monniken cape (2 stuks)

• Pruik – zwart

• Mobiele flitsinstallatie met 1 flitslamp + triggerGangster gunfight 

Gangster gunfight Een origineel en gedurfde fotoshoot in jaren 30-style. De tijd van Al Capone en de drooglegging van Chicago. Deze shoot moet een serie zijn van drie fotosessies, allen met als thema de “gangstershoot”. Dit moodboard moet een schietpartij uitbeelden op straat. Als locatie het steegje in de Peperstraat Groningen richting het Pakhuis. 

Voor de uitvoering hiervan wil ik drie modellen (mannen/ vrouwen) in een 2:1 gevecht. Denk aan een echtpaar dat beschoten wordt door één persoon nadat ze van de trap af naar beneden komen. 

De shoot moet vol actie zitten en in cinemafotografische style worden gemaakt (een filmfragment). Het moet lijken alsof je echt in een film zit en zo realistisch mogelijk gemaakt; Life Action Role Play. Het is dus belangrijk dat de drie modellen zich goed kunnen inleven in de set en niet geposeerd overkomen. In de cinemafotografie moeten ook (net als in de film) de gezichtsuitdrukkingen goed in beeld komen.

Voor deze shoot wordt kleding gehuurd van Kostuumverhuur Groningen (Oosterstraat). De wapens uit die tijd zijn een geweer, pistool en een Thompson 1928 machine gun en zijn beschikbaar (wel nepwapens). Omdat deze wapens er (zeker van afstand) echt uitzien, moet nog wel uitgezocht worden of je in het openbaar met deze wapens mag rondlopen; navragen bij de politie qua toestemming/ vergunning.

De planning is om deze shoot in het voorjaar van 2021 te doen. Modellen zijn nog niet geselecteerd. Of het fotomodellen worden is niet zeker. Waarschijnlijk zal ook worden gezocht binnen de theater/filmwereld of zangers/ zangeressen. Er zijn al wel contacten met visagistes/ grimeurs.

Gangster gunfight by the car 

Gangster gunfight by the car Een origineel en gedurfde fotoshoot in jaren 30-style. De tijd van Al Capone en de drooglegging van Chicago. Deze shoot moet een serie zijn van drie fotosessies, allen met als thema de “gangstershoot”. Dit moodboard moet een schietpartij uitbeelden bij de auto.

Omdat ik hiervoor een classic car uit de jaren 30 (T-Ford/ A-Ford of V8) is nog niet bekend wat de locatie zal worden. Het streven is de Peperstraat Groningen!

Voor de uitvoering hiervan wil ik vier modellen (mannen/ vrouwen) in een 3:1 gevecht. Denk aan een gangsterbaas met twee vrouwen die beschoten worden door één persoon nadat ze uit de auto stappen. Zowel de man als de vrouwen zijn actief bij het gevecht betrokken. 

De shoot moet vol actie zitten en in cinemafotografische style worden gemaakt (een filmfragment). Het moet lijken alsof je echt in een film zit en zo realistisch mogelijk gemaakt; Life Action Role Play. Het is dus belangrijk dat de vier modellen zich goed kunnen inleven in de set en niet geposeerd overkomen. In de cinemafotografie moeten ook (net als in de film) de gezichtsuitdrukkingen goed in beeld komen.  Om e.e.a. zo realistisch mogelijk te maken vallen er ook doden in dit script.

Voor deze shoot wordt kleding gehuurd van Kostuumverhuur Groningen (Oosterstraat). De wapens uit die tijd zijn een geweer, pistool en een Thompson 1928 machine gun en zijn beschikbaar (wel nepwapens). Omdat deze wapens er (zeker van afstand) echt uitzien, moet nog wel uitgezocht worden of je in het openbaar met deze wapens mag rondlopen; navragen bij de politie qua toestemming/ vergunning.

De planning is om deze shoot in het voorjaar van 2021 te doen. Modellen zijn nog niet geselecteerd. Of het fotomodellen worden is niet zeker. Waarschijnlijk zal ook worden gezocht binnen de theater/filmwereld of zangers/ zangeressen.

Voor de auto zal een beroep worden gedaan op de A Ford-club Nederland. Er is eventueel nabij Emmen een Ford beschikbaar. Eventueel is de locatie bij het STAR-museum in Stadskanaal een optie.  


Gangster Woman 

Gangster Woman Een origineel en gedurfde fotoshoot in jaren 30-style. De tijd van Al Capone en de drooglegging van Chicago. Deze shoot moet een serie zijn van drie fotosessies, allen met als thema de “gangstershoot”. Dit moodboard moet een sfeer uit die jaren uitbeelden. De binnenlocatie is nog niet bekend al zijn er wel wat ideeën. Het moet in ieder geval een café/ club zijn waar de jaren 30 van uitstralen.

Voor de uitvoering hiervan wil ik drie modellen; één man en twee vrouwen. Het zullen wat geposeerde foto's worden maar ook enkele actiefoto's:

De shoot wordt ook in een cinemafotografische style gemaakt (een filmfragment). Het moet lijken alsof je echt in een film zit en zo realistisch mogelijk gemaakt; Life Action Role Play. Het is dus belangrijk dat de drie modellen zich goed kunnen inleven in de set en niet geposeerd overkomen. In de cinemafotografie moeten ook (net als in de film) de gezichtsuitdrukkingen goed in beeld komen, maar het moet ook aan om het totaal plaatje.  

Voor deze shoot wordt kleding gehuurd van Kostuumverhuur Groningen (Oosterstraat). De wapens uit die tijd zijn een geweer, pistool en een Thompson 1928 machine gun en zijn beschikbaar (wel nepwapens). Tevens zijn er (nep) dollarbiljetten aanwezig. 

De planning is om deze shoot in het voorjaar van 2021 te doen. Modellen zijn nog niet geselecteerd. 


Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston